Tcha Limberger

Events

Tcha Limberger Trio and Bone

Tickets
  • Date: December 2, 2018
  • Time: 15:00
  • Location: Gent, Belgium
  • Venue: Tcha Limberger Trio and Bone

Tcha Limberger, zoon van gitarist-zanger Vivi Limberger, kleinzoon van violist Piotto Limberger, zet de familietraditie verder als zanger-gitarist en violist. Samen met zijn collega’s Vilmos Csikos (Buda-pest) en gitarist Benjamin Clement (Brussel), grasduinen zij uit alle repertoires die Tcha lief zijn.
Manouchliederen, muziek van Django Reynhard, Transylvaanse folklore, stadsmuziek uit Budapest, musica lautareasca uit Roemenië.
Een kleine muzikale reis, door Europa, humoristisch aan elkaar gepraat door Tcha Limberger.

BONE – Tribute to Steve Lacy

Een samenwerking tussen Michail Bezverchni (viool), Stijn Engels (piano) en Andy Declerck (sopraan en tenor sax). Een symbiose tussen klassieke muziek door een meester van formaat en jazz door twee professionele jazzmuzikanten. Ze vinden elkaar door middel van het repertoire van sopraan saxofonist Steve Lacy, een repertoire dat grotendeels gebaseerd is op de sterke ritmische poëzie van de ‘Beat Poets’ uit de jaren 50’ en 60’, en op de teksten van het Taoïsme door Lao Tzu.
De drie muzikanten begeven zich ook op paden van het repertoire van enkele klassieke grootmeesters o.a. Bach en Ravel, waarop ze hun stempel drukken via vrije improvisatie over de grenzen van jazz en klassiek heen. Het resultaat is een kleurrijk samenspel dat doet denken aan kamermuziek gedirigeerd door muzikale communicatie en improvisatie tussen deze drie heren.

Michail Bezverchni (Leningrad, °’1947) heeft als violist een grote carrière gemaakt, toerde heel de wereld rond, was prijswinnaar van verschillende internationale wedstrijden. Hij won in ’76 de eerste prijs tijdens de Koningin Elisabeth-wedstrijd voor viool.