Tcha Limberger

Events

Tcha Limberger – Gala Proms concert, Cultuurcentrum De Factorij

Tickets
  • Date: October 29, 2021
  • Time: 20:00
  • Location: Zaventem, Belgium
  • Venue: Tcha Limberger - Gala Proms concert, Cultuurcentrum De Factorij

Ondertussen zijn we toe aan de vierde editie van Zaventem Proms’t en ook nu mogen we weer een resem topartiesten verwelkomen op het podium van CC De Factorij. Deze exclusieve muzikale show met zowel nationale artiesten als lokaal talent zal het hart van menig muziekliefhebber sneller doen slaan. Onder muzikale leiding van Jeffrey Dirix geven het Vlaams-Brabants Symfonie Orkest, een pop-band, een 100-koppig koor én een kinderkoor het beste van zichzelf.

Als centrale gasten ontvangen we deze editie Stijn Meuris (Noordkaap, Monza) – die ook de rol van gastheer opneemt – Barbara Dex, Gala (winnaar The Voice Kids 2020), violist Tcha Limberger (viool, zang & gitaar) en sopraan An De Ridder.

Stijn Meuris
Zanger en frontman van onder andere Noordkaap, Monza en Meuris en zal immer achtervolgd worden door het aanstekelijke lied Ik hou van U. Andere beklijvende songs die hij op zijn palmares kan schrijven zijn Van God Los, Satelliet Suzy, Gigant en zo kunnen we nog wel even verder gaan. Zijn energie is legendarisch en barst los op een podium. Hij is uw gastheer van de avond en brengt zelf ook enkele klassiekers uit zijn uniek repertoire.

Tcha Limberger
Gitarist, violist en zanger Tcha Limberger, geboren in een familie van briljante Belgische muzikanten, is ontegensprekelijk een van de meest geliefde en gerespecteerde gipsymuzikanten op de wereld. Door zijn ontmoetingen met verschillende muzikanten en muziekgenres heeft hij een unieke stijl ontwikkeld die even betoverend als onvermijdelijk is.

Barbara Dex
Barbara Dex staat al meer dan 25 jaar aan de Vlaamse top. Ze onderscheidt zich niet alleen door haar prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen en samenwerkingen. Dat bewijzen haar elf albums met daarop Nederlandstalige en Engelstalige liedjes, gospelnummers en een greep stevige countryrock, steeds gezongen met overtuiging en met veel aandacht voor een goede song.

An De Ridder
De Belgische sopraan An De Ridder is regelmatig te gast op binnen- en buitenlandse podia. De laatste seizoenen was ze te horen in opera’s van Mozart, Puccini, Verdi, Strauss en Wagner bij De Nederlandse Opera in Amsterdam, het Badisches Staatstheater in Karlsruhe en het Aaltotheater in Essen. Ze koppelt haar krachtige en ronde sopraanstem aan een verfijnde artistieke expressie. Op de concertpodia was ze o.a. te horen in het Concertgebouw Amsterdam, Liverpool Philharmonic Hall, The Morgan Library in New York en bij de live radio-opnames van de Vrijdag van Vredenburg met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Marin Alsop.

Gala
Gala overtuigde het grote publiek van The Voice Kids Vlaanderen week na week en werd dan ook terecht uitgeroepen tot winnares van de wedstrijd. In de finale bracht ze toen een eigenzinnige versie van Elton John’s Yellow Brick Road en Adele’s To Make You Feel My Love, maar ze wist al bij de start te overtuigen met Don’t know Why van Norah Jones.