Tcha Limberger

Events

Limberger, Clement, Csikos – Beursplein, Brussels

Tickets
  • Date: April 8, 2017
  • Time: 14:00
  • Location: Brussels, Belgium
  • Venue: Limberger, Clement, Csikos - Beursplein, Brussels

Emilia Kirova & Tzigani Gipsy Band Fluffy & Mr. Grey O’Tchalaï Taraf Budisteanu Trio Tcha Limberger.

Het is op 8 april dat de “Roma” over de hele wereld hun internationale dag vieren ter herdenking van de stichting van “de Unie Romani Internationale ” in Londen in 1971. De datum waarop de “Roma” uitgerust werden met een hymne en met een vlag – groen als de massa (aarde) en de natuur, de blauwe(boog) als de hemel, en in het midden een rood wiel, die gesprekken van de weg naar India en van de oorsprong herinnert.
Deze dag, die van essentieel belang is voor de Roma-gemeenschap om de dankbaarheid en de erkenning te vieren van hun cultuur en het geheugen van haar geschiedenis, is ook de gelegenheid om te belichten dat in het Europa van vandaag, er nog veel Roma zijn die in het dagelijks leven nog steeds lijden onder de beruchte discriminaties.
Het evenement maakt ook onderdeel uit van een bredere sensibilisering tegen alle vormen van discriminatie. De Stad Brussel erkent hiermee haar trots op alle aanwezige culturen in deze stad die samen een positieve bijdrage leveren tot een beter samenleven.