Tcha Limberger

Events

Limberger and Liana Gourdjia – B-Classic – Festival van Vlaanderen

Tickets
  • Date: February 15, 2020
  • Time: 20:15
  • Location: Genk, Belgium
  • Venue: Limberger and Liana Gourdjia - B-Classic - Festival van Vlaanderen

Het concept van Thomas met Tcha Limberger en Liana Gourdjia
Op zaterdag 15 februari ontvangt Thomas Vanderveken Liana Gourdjia en Tcha Limberger. Het wordt een ontmoeting tussen verschillende muziekwerelden:
klassieke muziek aan de ene kant, de orale traditie van jazzmusici en zigeuners aan de andere kant.
Liana Gourdjia is een excellente violiste, geboren in Moskou en van Georgische en Russische afkomst. Ze kreeg vanaf haar vierde een klassieke muziekopleiding, die later in de VS werd voortgezet. Ze werkte als gastconcertmeester bij vooraanstaande orkesten zoals het London Philharmonic en de BBC Symphony, is professor aan de Ecole Normale Alfred Cortot in Parijs en is lid van Ensemble Variances. Als soliste en kamermuzikant staat ze op toonaangevende Europese, Amerikaanse en Russische muziekfestivals.
Tcha Limberger, ook wel ‘The king of Gypsy Music’ genoemd door the Times, staat bekend om zijn aanstekelijke mix van zigeuner- en Belgische muziek. Tcha is de zoon van gitarist Vivi Limberger en kleinzoon van dirigent Piotto Limberger, een grote naam in de wereld van de gipsyjazz. Ondertussen is Tcha zelf een internationale referentie op het vlak van de Centraal-Europese, Oosterse en zigeunermuziek. Tcha kan je niet vastpinnen op één instrument. Hij is multi-instrumentalist en zanger.